Träningsvärk och rulltrappsinfo!

I måndags var jag på gymmet. Det skulle jag aldrig ha gjort…. ? Träningsvärken efter benpasset, no comment. Tar mig framåt helt ok på plan mark men uppåt och neråt….. Hahahaha….. aaaahahaha! Känns som jag har träben och vankar fram som en pingvin! Ställer du mig i en trappa utan armräcke idag så störtar jag ner! ?

MEN jag ger inte upp, dansade loss igår på klasserna  men det passade ju utmärkt att jag förberett uppvärmning med ”par-övningar” i fys och styrka. De lyfte varandra, balanserade, brottades och kämpade med och mot varandra! Härlig stämning och svetten rann och jag …ja jag hejade glatt på med mina stela ben ? Träning ska vara kul och det hade vi! Lite extra magträning i form av skratt är ju aldrig fel ??

När jag klev av tåget hemma i Sthlm igen tackade jag för att rulltrapporna fanns och fungerade! Visst är det förövrigt en konstig känsla att gå i en rulltrappa som står still? ? Märkligt….Men nu rullade de fint och ingen var gladare än jag! Visste ni att den första rulltrappan invigdes som en nöjesattraktion i nöjesparken Coney Island i New York 1897. 1915 fick vi den första svenska rulltrappan och den var på NK i Sthlm ? Så tack till Jesse W. Reno som uppfann rulltrappan för att du gör våra dagar med träningsvärk liiiiite lättare!

Jag älskar dock att ha träningsvärk, eller jag har en hatkärlek till det skulle jag nog säga. Det är ju så gött att känna att kroppen har fått jobba men när man inte kan sätta sig ner utan att klänga på någon stackare bredvid, när det är 4 mil ner till golvet för att knyta skorna, när man ”försöker” springa till bussen ( men knappt kommer framåt utan det känns som om världen står still) eller när man har svårt att klä på sig överhuvudtaget så är det inte så sköj ? Extra obehagligt är det när ena sidan, ena benet eller armen har mer träningsvärk och man känner sig helt sne! Värsta stället att ha träningsvärk, vaderna! ?Och alla dansare där ute ni vet att man kan få träningsvärk på de mest märkliga ställen och gärna lite ojämn smärta över kroppen eftersom man oftast har en favvosida att göra vissa moves på ?

Läste att symtomen på träningsvärk kan variera från ”lätt ömhet till allvarlig och rörelsehindrade smärta” haha yes tell me about it! Stretcha hjälper tydligen inte för att minska träningsvärken och att träna regelbundet gör att man får mindre träningsvärk. Ok, då kör vi på då bara! ??

30 min vardagsmotion för vuxna och 1 timme för barn rekommenderas och det tycker jag vi ska försöka leva upp till! Imorse fick jag mina minuter på en stapplande morgonpromme med P och nu får jag snart lite extra minuter när danskvällen börjar ?

Kom ihåg att träning ska vara kul så hitta din grej och skaffa dig lite träningsvärk vettja! ? Och se för Guds skull till att du rör dig där det finns fungerande rulltrappor de kommande 48 timmarna efter ditt träningspass ?

IMG_0809

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *